Toen ik drie jaar geleden een yogales gaf aan een vriendin viel er een puzzelstukje op zijn plaats. Ik dacht: “Dit hoor ik te doen.” Direct daarna heb ik me aangemeld voor de opleiding tot Dru Yoga(link) docent. Inmiddels ben ik bevoegd om les te geven.

Ik ben afgestudeerd aan de kunstacademie (ArtEZ) in Arnhem. Als beeldend kunstenaar heb ik altijd al een fascinatie gehad voor het menselijk lichaam. Nu kan ik door middel van yoga in alle lagen van het menselijk zijn duiken! Het is ontzettend indrukwekkend hoe verbonden lichaam en geest zijn: voel eens wat het met je doet om bijvoorbeeld in elkaar gedoken te zitten, of juist rechtop te staan. Je geest en je lijf werken samen en beïnvloeden elkaar. Yoga is een manier om lichaam en geest te harmoniseren.

Aan alleen stil zitten in contemplatie heb ik niet genoeg. De juiste balans vinden tussen doen en zijn is daarop een essentiële aanvulling. Dru Yoga is een vloeiende beweging die stilte en actie met elkaar verbindt. Een gevoel van tijdloosheid werkt het lekkerst en leidt, als bijkomend effect, tot mooie resultaten. Ontspanning is de basis voor creatie. Nieuwsgierig?

Kairos is voor mij een manier van leven geworden. Ik heb omarmd dat alles zijn eigen tijd en moment lijkt te hebben, en dat je niets kunt forceren. Zelfs zoiets als afwassen lijkt haast onmogelijk met tegenzin! 😉 .  Dat betekent niet dat je nooit iets hoeft te doen met tegenzin. Maar het is wel essentieel om op sommige momenten even een stap terug te nemen en bij te sturen. Een beweging maken die binnen- en buitenwereld met elkaar in overeenstemming brengt. In mijn lessen(link) geef ik aandacht aan dit proces. Dat is in het begin moeilijk, maar je kunt het leren en daar help ik je graag bij. Het enige wat je hoeft te doen is te oefenen in ontspanning en in aanwezig zijn bij je gevoel.

 

 

info@kairosdruyoga.nl

Logo: Kaulane Huisman & Jacqueline Arnold 

Fotografie: Gwen Fieneke van der Zwan & Dirk-Jacob Stal

© 2020 Kairos Dru Yoga.