Over Dru Yoga

Hou je van bewegen en voel je je fijn bij een vorm die het lichaam niet overmatig belast? Of overvraag je jezelf vaak en wil je leren je grenzen te respecteren? Heb je behoefte aan rust en ontspanning? Wil je meer aandacht en ruimte voor je innerlijke wereld? En wil je bovenal gewoon een heerlijk verwenmoment in je week hebben?
Trakteer jezelf op een proefles: Kom een keertje meedoen! 

Yoga is een levensfilosofie uit India. Daar bij hoort een bewegingsleer die uitgaat van verbondenheid tussen lichaam en geest. Dat uit zich in het doen van lichaamsoefeningen op het ritme van de ademhaling, om tot diepe ontspanning en meditatieve rust te komen.

 

Wat is kenmerkend voor Dru Yoga?

Dru Yoga is een mooie, speelse vorm van yoga die uit gaat uit van ronde, vloeiende bewegingen. Het is heel zacht voor het lichaam en voelt fijn aan. Je beweegt op basis van ontspanning waarbij het accent ligt op sierlijke bewegingsreeksen en levendige houdingen. De les begint met een activatie om op te warmen en je lichaam los te maken. Aan het eind van de les kun je genieten van een lange geleide relaxatie.
Elke les vormt een rustig dynamisch geheel, waarin je je lijf met liefde en respect behandelt. Het is uitermate  verfrissend, ik noem het zelf graag: energieke ontspanning.

 

Wat is er zo bijzonder aan Dru Yoga?

Dru Yoga gebruikt de kracht van de verbeelding. Door middel van beeldende taal en visualisaties kan je de prettige ervaring van yoga versterken. Stel je maar eens voor dat je op je lievelingsstrand ligt met een heerlijk zonnetje en voel wat dat met je doet!

Dru yoga is een vloeiende beweging die stilte en actie met elkaar verbindt. De veilige sfeer in de les draagt bij in het contact maken met jezelf. Ik stimuleer je steeds de juiste beslissing in het juiste moment te nemen, waardoor je jezelf steeds beter leert kennen en vertrouwen. Je leert dat elk moment uniek is en om andere voorwaarden vraagt. Je lichaam, emoties, wensen en voorkeuren zijn constant veranderlijk: wanneer je eenmaal op één been hebt leren staan betekent dat niet dat het elke volgende keer zal lukken. Je leert op een ontspannen manier meebewegen met je behoeften. Het gevolg daarvan is dat je daadkrachtiger, liefdevoller en wijzer kan handelen. In eerste instantie in de les, waarna het zich als de rimpels van een vallende druppel in een vijver uitwaaiert naar het leven buiten de les.

Wil je het eens proberen? Geef jezelf op voor een proefles!

 

Wil je meer weten over Dru Yoga? Kijk op druyoga.nl

 

 

 

info@kairosdruyoga.nl

Logo: Kaulane Huisman & Jacqueline Arnold 

Fotografie: Gwen Fieneke van der Zwan & Dirk-Jacob Stal

© 2020 Kairos Dru Yoga.